Stel ons je vraag

Ontdek de genomineerden voor ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ editie 2022-2023!

Persberichten11 augustus 2022

Amersfoort, 11 augustus 2022 - De kanshebbers voor de categorieprijzen van de ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ en de ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ editie 2022-2023 zijn bekend! In de afgelopen periode hebben consumenten meer dan 500 retailers beoordeeld, met als resultaat ruim 300.000 stemmen. Het resultaat? 86 genomineerde retailers en een flink aantal nieuwkomers ten opzichte van afgelopen editie: Bakker Bart, Pearle Studio, My Jewellery, ANWB, vanHaren, Douglas, Intersport, Perry, Scapino en Telecombinatie.

Prijs nog steeds het belangrijkste aspect voor consumenten
De consument geeft bij de beoordeling van haar favoriete retailer onder andere een oordeel over de prijs, het assortiment, de service en het koopgemak. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt prijs nog steeds het belangrijkste aspect, bij de webshops ligt dit belang nog net iets hoger dan bij de winkelketens. Bij winkelketens wordt prijs gevolgd door assortiment en deskundigheid als belangrijkste aspecten. Voor webshops zijn assortiment en bezorging belangrijke aspecten naast de prijs.

Wie gaat er met een award naar huis?
De uitreiking van de categorieprijzen vindt dit jaar plaats op dinsdag 6 september op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Ben jij er ook bij? Als retailer ontvang je twee gratis tickets – bestel ze hier!

De beste nieuwkomer op de Nederlandse markt
Naast de categorieprijzen wordt tijdens de uitreiking ook duidelijk wie er met de 'ABN AMRO Newcomer Retail Award' naar huis gaat. Binnen het 'Retailer of the Year' concept wordt deze vakprijs jaarlijks georganiseerd waarbij een jury beoordeelt welke nieuwkomer in Nederland het beste presteert op aspecten als vernieuwing, schaalbaarheid en originaliteit. Dit zijn retailers die maximaal drie jaar actief zijn op de Nederlandse markt. De genomineerden van 2022-2023: Bikeflip, Drop & Loop en Youseum. Middels een pitch kunnen deze genomineerden op 6 september de stem van het publiek binnenslepen. De winnaar wordt voor vijftig procent bepaald door deze stemmen uit het publiek. De overige vijftig procent wordt bepaald door het juryoordeel.

Ontdek alle genomineerden op www.bestewinkelketen.nl!