Stel ons je vraag

Over Q&A

Wij zijn Q&A

Een team van retailexperts met een overkoepelend netwerk in binnen- en buitenland. Al meer dan 15 jaar helpen we retailers, merken en toeleveranciers om elke dag beter te presteren. Al onze medewerkers hebben een passie voor retail. Daar waar de consument, de gebruiker of de koper is, daar is retail. En het veranderd continu, het word nog leuker en relevanter in de aankomende jaren. Er zijn zoveel kansen en daar helpen we onze klanten graag bij. Benieuwd waar we jou bij kunnen helpen? Of wellicht kun jij ons wel helpen? Dan plannen we graag een afspraak met je. Tot snel!

Ons team

Frank Quix

Managing Director fquix@qanda.nl 06-55825887

Mark Veldkamp

Commercial Director mveldkamp@qanda.nl 06-31797793

Evelijn Vissers

Consultant & Trainer Retail evissers@qanda.nl 06-55683218

Auke Jansen

Insight Development Manager ajansen@qanda.nl 06-52656347

Marianne de Kruijf

Projectmanager mdekruijf@qanda.nl 06-55694376

Gerwin Souman

Projectmanager gsouman@qanda.nl 06-52651879

Francella ter Haar

Business Consultant Retail fterhaar@qanda.nl 06-52651804

Brenda Hoekstra

Senior Business Consultant bhoekstra@qanda.nl 06-55683208

Marien Drost

Research Consultant Retail mdrost@qanda.nl 06-57584252

Tjia-ming Hu

Projectmedewerker thu@qanda.nl 033-2454637

Sandra Jonker

Director Finance sjonker@qanda.nl 033-2454637

Carolien Dijkhuizen

Personal Assistant cdijkhuizen@qanda.nl 033-2454637

Kristelle Nieuwbroek

Personal Assistant knieuwbroek@qanda.nl 033-2454637

Gerben van Eijk

Creative Director gvaneijk@qanda.nl 033-2454637

Vincent van Dijk

Lead Developer vvandijk@qanda.nl 033-2454637

Associates

Joyce Sombroek

Trainer & Spreker jsombroek@qanda.nl 033-2454637

Ronald van Zetten

Senior Associate Partner rvanzetten@qanda.nl 033-2454637

Thomas Gaakeer

Associate tgaakeer@qanda.nl 033-2454637

Lenhard Los

Associate llos@qanda.nl 033-2454637

Willeke Klinker

Associate wklinker@qanda.nl 033-2454637

Onze klanten

ABN AMRO Achmea Action Adyen Agu Holding AKO Altera Albert Heijn America Today ANWB A.S. Watson
Axi Bax Shop Beter Bed Blast Bol.com Bulsink Chrysal DAKA De Bijenkorf De Goede Visuele Communicatie De Heus
Deloitte De Mandemakers Groep Etos Expert FSIN Gall & Gall GAMMA Gemeente Houten Grandvision G-star Raw
HEMA H&M Hornbach HUGO BOSS Hunkemöller IKEA Independer INretail Intergamma Intratuin
ITAB Jumbo Jump Retail Kamera Express KARWEI KEGA Kersten Retail KPN La Place Lucardi
MAKRO Max Havelaar microsoft Miele O'Moda Only for Men Pan Oston Payconiq Pet's Place & Boerenbond Plus
Prestop Primera Rabobank Redevco Riviéra Maison SalesForce Shimano SPAR Specsavers Taartenwinkel
Total Tweakwise Unibail-Rodamco-Westfield vanHaren Vedined Vomar Welkoop Zebra Technologies Zeeman Ziengs

Onze Partners

Ebeltoft Group

Ebeltoft Group

Ebeltoft Group is een genootschap van 20 retail consultancy bedrijven over de hele wereld. Partners van de Ebeltoft Group worden gekenmerkt door een hoog expertise niveau en een duidelijke focus op retail. Sinds 1990 geeft Ebeltoft Group advies aan retailers en leveranciers over zowel strategische als dagelijkse vraagstukken, met de focus op het leveren van toegevoegde waarde voor de klant en aandeelhouders. Ebeltoft Group werkt samen met haar klanten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen en de beste resultaten te verkrijgen in het steeds complexere en sterk concurrerende retail landschap.

ESOMAR

ESOMAR

ESOMAR is de wereldwijde associatie die streeft naar beter onderzoek voor markten, consumenten en samenlevingen. Met 4.900 leden in 130 landen worden de kwaliteit en waarde gecreëerd voor markt- en opinieonderzoek, wat bijdraagt aan effectieve besluitvorming van klanten. De gegevens van alle leden worden vermeld in de ESOMAR Directory of members en alle leden gaan akkoord met de ICC/ESOMAR International Code on Market and Social Research. ESOMAR wordt gesteund door de grote nationale beroepsorganisaties in de hele wereld.

VEDIS

VEDIS

VEDIS is het kenniscentrum voor de retail in de meest uitgebreide zin. Het retail platform volgt de diverse processen van de distributie en retail in de praktijk op de voet en probeert daarbij op zeer praktische wijze een visie op de toekomst te formuleren. Sinds de oprichting in 1932 is VEDIS een ambitieus platform voor retailers, retail onderwijs, wetenschap, retailadviseurs, toeleveranciers en merkfabrieken.

Werken bij Q&A

Wij zijn voortdurend op zoek naar ambitieuze mensen met passie voor retail. Daarnaast hebben wij ieder jaar een aantal stageplekken beschikbaar.

Werken bij Q&A betekent

 • Verantwoordelijkheid, vrijheid en ruimte voor je eigen ideeën
 • Werken bij een jonge en snelgroeiende organisatie
 • Investeren in je persoonlijke ontwikkeling onder goede begeleiding
 • Werken met een gemotiveerd team in een informele werksfeer
 • Iedere dag bezig zijn met retail!

Vacatures

Wij zijn opzoek naar een junior business consultant die houdt van retail. Een collega die er energie van krijgt om retailers en retail-gerelateerde partijen te helpen om het iedere dag een beetje beter te doen. Iemand die zich graag vast bijt in nieuwe projecten en op een gestructureerde manier met een team weet toe te werken naar relevante oplossingen. Voel jij je aangesproken? Zoek dan niet verder en neem contact met ons op. We bieden je een afwisselende en uitdagende functie met veel doorgroeimogelijkheden!

Wie zijn wij?

Een team van retailexperts met een overkoepelend netwerk in binnen- en buitenland. Al meer dan 15 jaar helpen we retailers, merken en toeleveranciers om elke dag beter te presteren. Dit doen we met maatwerkproducten vanuit onze expertises Insights, Consultancy, Education en Inspiration. Altijd met de consument als startpunt en kennisdeling als ons fundament.

Wat ga je doen binnen Q&A?

Als junior business consultant zet je de eerste stap in retail consultancy. Je werkt mee aan retail adviestrajecten. Deze trajecten gaan bijvoorbeeld over trendanalyses, toekomststrategie en merkpositionering van een retailer. Maar ook toekomstvisies voor een gehele retailsector, de optimale indeling van winkelgebieden of een publicatie over een relevant retailonderwerp behoren tot onze opdrachten. Naast adviestrajecten ondersteun je ook bij de ontwikkeling en uitvoering van opleidingstrajecten en ben je continu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in retail.

Je verantwoordelijkheden zien er als volgt uit:

 • Het ondersteunen van de senior consultant bij adviesprojecten vanaf het begin tot het eind van een project op het gebied van voorbereiding, onderzoek, analyse en rapportage;
 • Het mede organiseren van opleidingstrajecten in de vorm van het voorbereiden van presentaties en het opstellen van cases;
 • Het ondersteunen van de organisatie en inhoud van de retailvakken op die gegeven worden op de Universiteit van Amsterdam;
 • Het onderhouden van het Q&A trendplatform door het zoeken en publiceren van relevante trends in retail.
Wie ben jij?

Retail is echt jouw ding. Je wilt je hier graag verder in ontwikkelen en ziet iets dat je nog nooit gedaan hebt als een positieve uitdaging. Gestructureerd, communicatief vaardig en een aanpakker zijn eigenschappen die jou beschrijven. Je bent analytisch en werkt graag in een dynamische omgeving waar je ook je eigen initiatief kwijt kunt. We kunnen ons voorstellen dat je net afgestudeerd bent of een paar jaar werkervaring hebt. Eén ding is zeker: jij krijgt er energie van om retail te helpen zich verder te ontwikkelen.

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo/wo-opleiding in een commerciële richting;
 • Je vindt het een uitdaging om je continu vast te bijten in nieuwe opdrachten;
 • Je maakt graag onderdeel uit van een team en hebt tegelijkertijd een hoog verantwoordelijkheidsgevoel voor je eigen (deel)projecten;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.
Wat krijg je ervoor terug?

Wij zijn een organisatie met jonge en enthousiaste collega’s. We bieden je een uitdagende functie met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast krijg je passende secundaire voorwaarden. Je krijgt een vaste werkplek en een marktconform salaris.

Interesse?

Herken jij jezelf hierin? Lijkt het je tof om te werken met grote retailers, vastgoedpartijen en gezellige collega’s? Overtuig ons van jouw motivatie en kwaliteiten en start zo snel mogelijk al met deze nieuwe uitdaging. Stuur je CV en motivatie naar Evelijn Vissers via evissers@qanda.nl of bel voor meer informatie 033 2454637.

Voor een open sollicitatie kun je contact opnemen met: secretariaat@qanda.nl of 033 2454637.