Stel ons je vraag

Concept Development

Concept Development

Of je als retailer succesvol bent, is afhankelijk van de mate waarin jij klanten een relevante en unieke ervaring biedt. Welke touch points je inzet en de manier waarop je daar invulling aan geeft, zijn bepalend voor de klantervaring. Belangrijke strategische keuzes die je moet maken gaan over de kanalen en formats waar de interactie met de klant plaatsvindt. Wat is de rol van de winkel? Wat is de rol van de webshop? En hoe vullen deze kanalen elkaar aan?

Format strategie & ontwikkeling

De formatstrategie is een belangrijk strategisch component geworden voor retailers. Het moet onderdeel uitmaken van de strategie van de retailer dat de formules en onderliggende formats aansluiten bij de vraag. Door te werken met verschillende formats kan een retailer verschillende koopbehoeften en koopmomenten van een klant invullen.

Bij de formatstrategie kiezen wij voor een vraag gestuurde aanpak en zoeken we aansluiting bij het consumentenperspectief. Daarbij maken wij onderscheid in utilistisch en hedonistisch winkelen: efficiëntie en de prestatie versus de beleving, het prikkelen van de zintuigen en het aanwakkeren van de fantasie. Als retailer speel je daar op in met respectievelijk een convenience of experience aanpak.

De ultieme formatstrategie zorgt ervoor dat retailers de consument bedienen met één of meerdere formats die elkaar onderling niet of zo min mogelijk kannibaliseren. We bepalen samen welke strategie bij jouw organisatie past.

Designbrief

Retaildesign is een vak apart en wij zijn helaas geen designers. We weten wel wat designers nodig hebben om jouw retail concept tot leven te brengen. In een designbrief formuleren we de strategische en functionele uitgangspunten waar jouw retail concept aan moet voldoen. Denk hierbij aan uitgangspunten ten aanzien van o.a. locatie, communicatie, presentatie, assortiment, prijs & promotie en personeel. Daarnaast besteden we specifiek aandacht aan elementen zoals storytelling, inspiratie, product experience, digital signage en guidance.

Samen werken aan jouw retail concept?

Neem contact met ons op