Stel ons je vraag

De categoriewinnaars van de ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ verkiezingen 2022-2023 zijn bekend!

Persberichten 6 september 2022

Amsterdam, 6 september 2022 - De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ 2022-2023 en ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ 2022-2023 zijn bekend. Ruim 185.000 consumenten hebben laten weten wat zij van hun favoriete retailers vinden. Alle winnaars hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van hoofdsponsor ABN AMRO in Amsterdam hun award in ontvangst mogen nemen. Naast de categorieprijzen is ook de ‘ABN AMRO Newcomer Retail Award’ 2022-2023 uitgereikt.

Met een als vanouds goed gevulde zaal was het een feestelijke middag voor alle genomineerden. Uiteindelijk mochten 37 retailers een award in ontvangst nemen. Ook zaten er weer een aantal mooie, nieuwe namen tussen ten opzichte van de vorige editie: onder andere MS Mode, Expert, Kruidvat, Kwantum, Only for Men en Jumbo mogen zich dit jaar ook bij de winnaars voegen.

Ontdek alle categoriewinnaars op www.bestewinkelketen.nl!

De beste nieuwkomer op de Nederlandse markt
Drop & Loop is door de jury én het publiek bekroond met de ‘ABN AMRO Newcomer Retail Award’ 2022-2023. Hiermee liet deze winnende nieuwkomer de andere genomineerden Bikeflip en Youseum achter zich. Winkelconcepten die minder dan drie jaar actief zijn op de Nederlandse markt kwamen in aanmerking voor deze prijs. 11 nieuwkomers zijn beoordeeld op onder andere vernieuwing, schaalbaarheid en originaliteit. Op basis hiervan zijn drie nieuwkomers genomineerd door zeven juryleden: Henk Hofstede (Sector Banker Retail Commercial Clients, ABN AMRO), Linda Keijzer (CEO, Xenos), Debbie Klein (CEO, Leen Bakker), Paul van Straaten (Winnaar vorig jaar en Eigenaar De Lokalist), Donovan van Heuven (Hoofdredacteur, MT/Sprout), Harry Bijl (Inspirator & Innovator INretail) en Franziska Röhnelt (Business Consultant, Q&A). De genomineerden hebben zich door middel van een videopitch gepresenteerd tijdens de categorie uitreiking van de ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ verkiezingen. De pitch van Drop & Loop was vervolgens doorslaggevend voor de uitslag.

‘ABN AMRO Retailer of the Year’ overall uitreiking
De winnaars van de categorieprijzen zijn genomineerd om overall winnaar te worden van de titel ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ 2022-2023 award, de ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ 2022-2023 en ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ 2022-2023 award. Op donderdag 13 oktober 2022 worden de winnaars tijdens een gala bekendgemaakt. Ook worden dan de vakprijzen ‘ABN AMRO Beste Retail Executive of the Year’ 2022-2023 en ‘ABN AMRO Beste Retail Managementteam of the Year’ 2022-2023 uitgereikt én ligt er een award klaar voor de winnaar van de ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’ 2022-2023. De drie genomineerden voor deze laatste titel zijn Auping, Bever en Ekoplaza.