Retail education
Masterclasses

Masterclasses

Een masterclass is een opleidingstraject waaraan talenten van verschillende organisaties deel kunnen nemen. Naast het opdoen en toepassen van retailkennis in een interactieve setting, hebben deelnemers de mogelijkheid om van elkaar te leren en kennis uit te wisselen. Q&A is initiatiefnemer van verschillende programma’s.

Masterclass Retailmarketing

Samen met de Stichting Anton Dreesmann organiseert Q&A een masterclass gericht op gemotiveerde retailers met minimaal twee jaar werkervaring. Gedurende zes interactieve sessies verdiepen de participanten zich in de retail theorie en brengen zij de opgedane kennis door middel van groepsopdrachten en Harvard Cases direct in de praktijk. De Masterclass Retailmarketing wordt één keer per jaar aangeboden en wordt afgesloten met een retail inspiratie tour in het buitenland.

De volgende bedrijven hebben deelgenomen aan de Masterclass Retailmarketing:

Intensive Retail Program

Het Intensive Retail Program is bedoeld voor medewerkers van retail organisaties met één tot drie jaar werkervaring. Het programma is gericht op potentials die de interne organisatie goed kennen en nu graag een stap verder willen. Wat zijn de belangrijkste modellen in retail en op welke manier zijn deze van toepassing op de organisatie waar ik werk? Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van retail? Hoe ontwikkelt de retailsector zich in de toekomst? Na het volgen van de drie bijeenkomsten hebben de deelnemers een goede basiskennis van de retailsector en hebben ze inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen.

Retail Executive Platform

Het Retail Executive Platform is een besloten ledencentrum bestaande uit directieleden, bestuurders en commissarissen van Belgische en Nederlandse retailers. De reden dat dit platform is opgericht is dat het retail landschap enorm in beweging is en dat er veel strategische thema’s spelen met een grote impact op de ontwikkeling van de retail sector in het algemeen en retail bedrijven in het bijzonder. Deze ontwikkelingen vergen veel van het adaptievermogen van directieleden.

Met dit platform probeert Q&A samen met de EFMI Business School jaarlijks een programma te bieden waarin de belangrijkste strategische thema’s in vier bijeenkomsten aan bod komen tijdens lezingen van absolute top experts op hun terrein. Tijdens de bijeenkomsten wordt het thema eerst ingeleid door experts met een wetenschappelijke achtergrond, waarna retail executives hun visies en praktijkervaringen openlijk delen. Het RExP is van en voor retail executives en met een bijdrage van top wetenschappers.

De eerstvolgende sessies vinden op de volgende data plaats:

 • 16
  okt
  De impact van digitalisering op retail
 • 12
  feb
  Wat kun je leren van een disruptor?
 • 02
  apr
  Platformen en haar maatschappelijke impact
 • 04
  jun
  Branding & going east

Alle bijeenkomsten vinden plaats op Kasteel De Vanenburg, gelegen op de Veluwe aan de rand van Putten.

Meer informatie over het Retail Executive Platform vindt u in de brochure. U kunt zich aanmelden voor het Retail Executive Platform door een e-mail te sturen naar Evelijn Vissers of te bellen naar 033-2454637. De voorwaarden voor een deelname aan het platform staan eveneens in de brochure beschreven.

Retailing voor Fabrikanten

In 2018 start de opleiding Retailing voor Fabrikanten. De opleiding is gericht op gemotiveerde fabrikanten en leveranciers met minimaal vijf jaar werkervaring die meer willen leren over de wereld van retail. Tijdens zes interactieve sessies zal de meest relevante theorie toegelicht worden door Frank Quix van Q&A en Ruud Verschuur van DriveSight. Door middel van praktijk vraagstukken en Harvard Business cases wordt de opgedane kennis direct toegepast in de praktijk.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de B2B-omgeving van Store of the Future in Amersfoort en op de trainingslocatie in Houten. De opleiding start op 11 januari 2018.

Meer informatie over de opleiding Retailing voor Fabrikanten vindt u in de brochure. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Evelijn Vissers of te bellen naar 033-2454637.

Ons adres

Q&A
Printerweg 22
3821 AD, Amersfoort

Neem contact op

+31(0)33-2454637
info@qanda.nl

+32 478 99 15 82

werner@qandainsights.be

Contact pagina

Agenda

 • CEO Diner @Salesforce, Amsterdam 17 jan 2019
 • Rabobank Anton Dreesmann Congres @Rabobank, Utrecht 18 jan 2019
 • Next Retail Generation Event @Utrecht 18 jan 2019

Bekijk de volledige agenda

Volg ons